Hoe gaat een behandeling?

Hoe gaat een behandeling?

 

Acupunctuur in de praktijk

De dagelijkse praktijk van de acupunctuur-arts is te vergelijken met die van een huisarts. De consulten zijn op afspraak. In de behandelkamer is een bureau, een (digitaal) patiëntendossier en het benodigde instrumentarium aanwezig.

Een consult duurt ongeveer een uur.

 

Onderzoek

Voorafgaande aan het onderzoek vindt een gesprek plaats ter inventarisatie van de klachten.

Het voelen van de pols en het bekijken van de tong vullen het normale lichamelijk onderzoek aan.

 

Diagnose

De medische diagnose wordt verfijnd vanuit het perspectief van acupunctuur. Lichamelijk onverklaarbare klachten (“het is psychisch” of “u moet er mee leren leven”) kunnen vanuit acupunctuur vaak wel worden verklaard en behandeld.

 

Behandeling

De acupunctuurbehandeling vindt plaats in de behandelkamer, waar de privacy en hygiëne gewaarborgd is.

Hierbij plaatst de acupunctuur-arts een aantal zeer dunne, steriele naaldjes in voor u geselecteerde acupunctuurpunten. Deze worden geplaatst in de spier of (net onder) de huid.

Dit is praktisch pijnloos en heel veilig: acupunctuur geeft nauwelijks bijwerkingen. De naalden blijven 20-30 minuten zitten.

Eventueel vindt electrostimulatie van de naalden plaats.

 

Resultaat

De helende werking van acupunctuur vangt direct aan. Frequent resulteert dit snel in een weldadig gevoel voor lichaam en geest, maar het effect kan ook pas later optreden. Soms kan de patiënt zich enkele dagen moe voelen.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de ziekteduur: een acute aandoening kan genezen na een enkele behandeling. Een chronische aandoening vereist vaak meerdere behandelingen.

 

Overige behandelvormen

Daarnaast kan medische begeleiding en/of advisering plaats vinden als meerdere factoren een rol mochten spelen bij het instandhouden van de klachten. Hierbij wordt onder andere op deskundige wijze gebruik gemaakt van (revalidatie)geneeskundige expertise en Oosterse medische inzichten.

 

Terug naar Acupunctuur

 

Terug naar Homepage Medische Acupunctuur Eindhoven

 

 

Copyright © 2016 liem media